Spring naar inhoud

AED

In onze buurt hangt een AED.
Plaats: Dr. Panhuijsenstraat 3

De AED werd door de buurtvereniging onderhouden en er is een groep vrijwilligers uit onze buurt die de AED kunnen bedienen. Jaarlijks organiseerde de buurtvereniging voor deze groep een herhalingscursus reanimatie en AED. Na het volgen van een training kunt u zich aanmelden als burgerhulpverlener.

Als burgerhulpverlener bent u aangemeld bij een oproepsysteem voor reanimatie. Bij een hartstilstand in uw buurt krijgt u een bericht op uw mobiel om naar het slachtoffer te gaan.

Bij een melding van een hartstilstand bij de meldkamer van 112, krijgen burgerhulpverleners in de buurt van het slachtoffer een bericht met de locatie van het slachtoffer. Een deel van hen krijgt het verzoek om direct naar het slachtoffer te gaan en te starten met reanimeren. Anderen krijgen het verzoek om eerst een AED op te halen.

Red het leven van een buurtgenoot
Stel dat uw buurman een hartstilstand krijgt, en u hoort achteraf dat de hulp te laat kwam? Snelle hulp van mensen in de buurt is heel belangrijk.

De eerste 6 minuten zijn cruciaal. Als iemand dan start met reanimeren en een AED aansluit, is de kans op overleven het grootst.

Een ambulance redt het vaak niet om binnen 6 minuten bij het slachtoffer te zijn. U misschien wel, dus meldt u aan en help levens redden in uw buurt!

Kijk voor meer informatie op de website van de Hartstichting.

Ronald Bronkhorst is de coördinator voor de AED. Hebt u interesse en wilt u zich aanmelden voor een cursus reanimatie en AED? Stuur een mail aan info@hofvanborne.nl.